Donderdag 24 februari wil GroenLinks met inwoners in gesprek over de zorg: ouderenzorg, WMO, jeugdzorg en meer. Wat zijn de ervaringen? Welke adviezen kunnen aan GroenLinks worden meegegeven?
Er zijn verschillende aanleidingen voor dit gesprek: de lange wachttijden in de jeugdzorg zijn veel in het nieuws geweest, maar ook de ouderenzorg heeft heel zwaar onder corona te lijden gehad. Veel zorggebouwen moeten worden versterkt, of herbouwd.

Lijstrekker Arjen Nolles bracht vorige week met Tweede Kamerlid Corinne Ellemeet een bezoek aan verpleeg- en verzorgingshuis De Mieden in Uithuizermeeden. Daar zagen zij hoe alles wordt gedaan om goede zorg te leveren in een gebouw dat niet aardbevingsbestendig is. In Uithuizen werden zij bijgepraat over het Groninger Zorgakkoord: een afspraak tussen zorgverleners om de toekomst van de zorg in het bevingsgebied te verbeteren. Daar werd goed zichtbaar hoezeer samenwerking van zorgverleners en welzijnsorganisaties nodig is om ook in de toekomst zorg te kunnen leveren en hoe belangrijk het is, daar met dorpsbewoners over te spreken.

Vanwege corona heeft GroenLinks er voor gekozen in een aantal bijeenkomsten online in gesprek te gaan met de Hogelandsters. Je kunt je aanmelden in het blokje hieronder.
Recent werd gesproken over het behoud van het landschap en over veilige fiets- en wandelroutes. De laatste keer gaat het over kunnen we de energierekening betaalbaar houden?