Mijn naam is Gabe (Jan) Penninga en ben woonachtig in Roodeschool en dus dicht bij de Eemshaven, één van mijn favoriete plekken in onze gemeente.  Ik ben lid van GroenLinks geworden omdat ik de visie en de inzet van deze partij ondersteun en graag samen met GroenLinks en alle inwoners ons Hogeland nog iets mooier, toleranter en groener wil maken.

Ik geloof dat wij allemaal en een ieder op zijn of haar wijze daar een steentje aan kunnen bijdragen, het vergt een gezamenlijke inzet, van ieder naar vermogen.

Ik vertoef graag aan het water en op de dijken ben ik ook regelmatig te vinden. Het Hogeland is een prachtige gemeente met uitgestrekte vlakten en mooie natuur, zoals bij het Lauwersmeer waar je volop kunt genieten van de Schotse Hooglanders, de paarden, vogels, de bossen en meer. Een gebied om trots op te zijn.

Graag zou ik mij willen inzetten voor de jeugd, voor verduurzaming, armoedebestrijding en het in stand houden van ons Groninger landschap. Laten we oog en aandacht hebben voor kunst en cultuur, zoals  muziek en festivals. Goede zorg voor iedereen moeten we behouden.

We zijn in vele opzichten een rijke gemeente, en die is voor en van ons allemaal: mens en dier. Ik ben een positief persoon, iedereen is welkom.

Doe mee met ons en stem GroenLinks.