Daarna volgen Niek Peters, Barbara van den Burg, Saskia Visser en Tineke van der Schoor: zij worden gezien als welkome ondersteuning van de fractie en als mogelijke opvolgers. Mariska Markhorst uit Ellerhuizen stopt met haar raadswerk en is als lijstduwer op de eervolle laatste plaats gezet. 

Voorzitter Tineke van der Schoor: “Ik ben verheugd deze lijst met continuïteit en nieuwe energie aan te kunnen bieden. Mooi dat Arjen deze kar met enthousiasme wil trekken.”

Eerder werd het verkiezingsprogramma vastgesteld. Daarin is veel aandacht voor behoud van het Hogelandster landschap, worden ideeën aangedragen voor veilige fietsroutes voor jong en oud en wordt ingezet op uitbreiding van de wandelmogelijkheden. GroenLinks blijft de partij die zich sterk maakt voor iedereen die klem zit, of niet rond kan komen. De partij wil daarmee inhoud gaan geven aan eerlijke en duurzame politiek met een menselijk gezicht. 

Arjen Nolles: "Wij willen dat de gemeente met aandacht en met respect naar inwoners luistert. Daarbij moet je het vertrouwen hebben dat je samen met inwoners vooruit kunt kijken. Mensen begrijpen heel goed dat de wereld verandert en dat je problemen aanpakt door er samen iets aan te doen. Met elkaar in gesprek zijn, dat is voor ons de essentie van politiek."