EERSTE INSPIRATIE-SESSIE OVER INCLUSIE

⌚donderdag 12 januari 2023 19.30-21.30
📍café J&A, Hoofdstraat W 2B, Winsum (bij de Boogbrug)

PROGRAMMA:

Het Discriminatie Meldpunt Groningen (DMG) komt om het gesprek met ons aan te gaan over discriminatie en inclusie. En om ons een inkijkje in hun werk te geven.

→ INLOOP 

Vanaf 19.30 ben je welkom bij J&A om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen en even bij te praten met een kopje koffie/thee (op onze kosten).

→ DE GROTE VOOROORDELENQUIZ 

Om ca 19.45 starten we met een interactieve quiz, die het DMG ook regelmatig inzet tijdens hun workshops. Op deze manier kunnen we onderzoeken hoe het gesteld is met onze eigen vooroordelen en stereotypen. Die hebben we immers allemaal, maar hoe bewust ben je er zelf van? En als je het eenmaal weet, wat kan je er dan mee? Natuurlijk zijn de vragen ook vooral een speelse aanleiding om het gesprek aan te gaan. 

→ VERHALEN VAN MYSTERY GUESTS

Verder neemt het DMG twee personen mee die uit eigen ervaring weten hoe het is om gediscrimineerd te worden. Deze vrijwilligers zijn ook hun zogeheten ‘Mystery Guests’ bij de gelijknamige workshop, die voornamelijk in het onderwijs ingezet wordt om discriminatie te verminderen. Graag delen zij hun verhaal en beantwoorden zij vragen over hoe het is om dit werk te doen.

→ NAPRATEN

Tot slot is er voor iedereen nog even gelegenheid om na te praten. Verdere consumpties zijn op eigen kosten.

gekleurde handjes

Meld je hier aan!